Общи условия

Общи Условия на pools-bg.com


Уважаеми потребители, внимателно прочетете тези Общи условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Общи условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

Pools-bg.com е собственост на "Далев и Ко" ООД с адрес: гр. Хасково, ул. "Ал. Константинов" 1

Използването на информация и услуги от настоящия сайт и регистрирането на поръчка чрез него се счита за съгласие с посочените по долу условия. pools-bg.com си запазва правото да променя условията по всяко време без предварително известие, като променените условия ще бъдат публикувани в сайта.


I. Общи условия

 

1. pools-bg.com е уебсайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки
2. pools-bg.com има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка без предварително уведомяване.
3. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката и потвърждението на желаната стока, посочена в документите за доставка и плащане.
4. Промяната в цените се показва на сайта , като старата цена се задрасква и се посочва актуалната за съответната стока.
6. pools-bg.com се задължава да достави в срока оказан в информацията за доставка и плащане на стоки заявената за покупка стока в необходимото количество и качество.
7. Клиентът се задължава да:
плати цената на стоката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки, да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки, да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка в срока оказан в информацията за доставка и плащане на стоки.
8. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:
- доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед.
- Цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена.
- при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката.
9. Всички обявени цени са в български лева и с включен ДДС!

 


ІІ. Условия на пазаруване


1. Поръчка

Поръчки се приемат денонощно през интернет страницата pools-bg.com или на е-мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Поръчки постъпили до 15:00 ч. в делничен ден се обработват на същия ден; поръчки получени след 15:00 ч. в делничен ден се обработват на следващия ден; поръчки постъпили събота и неделя се обработват в понеделник.

След получаване на поръчка представител на pools-bg.com ще се свърже с вас според горния график на посочения в поръчката телефон за потвърждение на поръчката и уточняване на допълнителни детайли.

При поръчка на продукти, които следва да бъдат изработени по поръчка на клиента, следва да се заплати минимум 50% от стойността на поръчката!!!


2. Доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма на посочен от клиента адрес. Стойността на услугата се определя от куриерската фирма в зависимост от начина на доставка и теглото на поръчаната стока според техния ценоразпис. Доставката е за сметка на клиента и не се включва в цената на артикулите.

Доставката е безплатна в случаите, когато поръчката е на стойност над 500 лв. или Клиентът избере да вземе стоката от офиса в гр. Хасково.

Сроковете на доставка се потвърждават при допълнителното уточняване на поръчката с клиента. Сроковете зависят от зоната на обслужване на куриерската фирма.

В случай, че КЛИЕНТЪТ откаже доставка се задължава да заплати куриерската услуга за доставка и връщане на стоката до склада, от който е изпратена!


3. Начини на плащане

Стойността на всяка поръчка се потвърждава преди изпълнение на доставката. Клиентът заплаща стойността на поръчката и стойността на доставката. Заплащането на направените поръчки може да се извършва по два начина:

С наложен платеж – клиентът заплаща на куриера стойността на поръчката + доставката.

По банков път – клиентът заплаща стойността на поръчката по посочената банкова сметка. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на паричния превод.


4. Срокове на доставка

Сроковете на доставка се потвърждават при допълнителното уточняване на поръчката с клиента. Сроковете зависят от зоната на обслужване на куриерската фирма.


5. Връщане на стока и възстановяване на суми

По силата на член 55 (ал.1) от ЗЗП потребителят може да върне в срок от 14 дни закупената стока при следните условия:
- да няма механични дефекти;
- същата да е с оригинална ненарушена опаковка и да има търговски вид;
- да е придружена от приложената гаранционна карта и съпътстващите я документи;
- да няма механични дефекти;
- Потребителят е длъжен да съхранява получените от доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1. (цитирано от www.kzp.bg)
За да активирате връщането трябва да се свържете с търговецът обработил вашата поръчка, той ще ви информира своевременно за движението на стоката до нас, в този случай всички разходи по връщането са за сметка на клиента.

Когато получим стоката обратно, ние ще ви върнем заплатената от вас сума по един от следните избрани от вас начини, а именно:
- с наложен платеж по куриер за ваша сметка
- по банков път - по посочена от вас сметка
 
В случай, че получите стоката във вид несъответстващ с условието на поръчката, или друга стока различна от поръчаната, ние ще ви я сменим с доставка за наша сметка или ще ви върнем парите в рамките на 20 работни дни по един от следните избрани от вас начини, а именно:
- с наложен платеж по куриер за ваша сметка
- по банков път - по посочена от вас сметка

 


III. Гаранционни условия


1. pools-bg.com дава на своите клиенти за всички стоки, подлежащи на гаранционен сервиз гаранционна карта, в която са упоменати:
- адрес и телефон за връзка със оторизираните сервизи;
- гаранционните условия;
- гаранционен срок на закупената стока;

2. Ограничения за гаранцията
Гаранцията отпада в случай на:
- Повреди, причина за които е лош транспорт, съхранение или неправилна експлоатация.
- Опит за ремонт от страна на Клиента и/или друго неупълномощено лице.
- При използване на некачествени и неоригинални консумативни материали.

 


IV. Защита на личните данни


pools-bg.com гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни.
pools-bg.com се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на клиентите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законовата процедура.